Usluge tajlandske masaže

BuaBan

Tradicionalna tajlandska masaža

Tradicionalna tajlandska masaža jedna je od najstarijih tehnika masaže na svijetu – vjeruje se da postoji više od 2500 godina. 

Budući da otvara energetske kanale, ova masaža poboljšava fizičko i psihičko stanje, smiruje um i tijelo te uklanja psihički i fizički stres.

Da bi energija mogla protjecati kroz tijelo, energetski kanali, koji se nalaze oko dva centimetra ispod površine kože, moraju biti prohodni. 

Tajlandska masaža opušta tijelo, uklanja umor, povećava fleksibilnost, pomaže kod natečenih limfnih čvorova i bolova u zglobovima, opušta mišiće opterećene fizičkim naporima, uravnotežuje rad cijeloga organizma, potiče cirkulaciju i limfnu drenažu…

Ova se masaža izvodi na podu, na prostirci. Na taj se način može pristupiti tijelu sa svih strana, a da se pritom ne ugrožava stabilnost.

BuaBan

Tajlandska masaža s uljem

Tajlandska masaža s uljem​ je kombinacija tradicionalne tajlandske masaže i masaže s uljem. Ova masaža stimulira akupresurne točke kojima reguliramo i utječemo na protok energije i eliminiramo stres.

Osim što pospješuje mikro-cirkulaciju i protok energije, vrlo je djelotvorna za kožu koja nakon ovog tretmana ostaje sjajna i svježa.

BuaBan

Masaža s vrućim kamenjem

Masaža s vrućim kamenjem koristi za opuštanje i ublažavanje napetih mišića i oštećenih mekih tkiva u cijelom tijelu.

Tijekom masaže, glatko, ravno, zagrijano kamenje se postavlja na određene dijelove tijela. Kamenje je obično izrađeno od bazalta, vrste vulkanske stijene koja zadržava toplinu, a zagrijava se na 55 do 60 stupnjeva.

Kamenje može biti postavljeno uzduž kralježnice, na trbuhu, na prsima, na rukama i nogama. Uljna masaža tako ugrijanih i opuštenih mišića ima značajno povećani učinak.

BuaBan

Refleksologija

Refleksologija ima snažan relaksirajući učinak, jer djeluje na čitav organizam. To je zato što se na stopalu nalazi sedam tisuća živčanih završetaka povezanih sa svim dijelovima tijela.

Ova tehnika stara je preko 3000 godina, a prvi su je koristili Kinezi i Egipćani.

Refleksologija djeluje na tri načina: opušta, potiče cirkulaciju i promiče energetsku ravnotežu unutar tijela. Refleksološki tretman vitalno uravnotežuje svaku žlijezdu, organ, mišić, tkivo i stanicu u organizmu, dovodeći tjelesne sustave u stanje pravilnog rada.

BuaBan

Herbal compress masaža

Masaža s biljnim vrećicama izvodila se na Tajlandu već u 16. stoljeću. U to vrijeme masaža biljnim vrećicama bila je rezervirana usluga samo kraljevsku obitelj i visoku klasu društva. Kasnije, zahvaljujući brojnim blagodatima postala je popularna i među običnim pukom. U Europi se prvi put pojavljuje u 20. stoljeću.

Vrećice su zapravo pamučne tkanine, u koje se umataju razne biljke. Biljke koje se koriste u tradiciji imaju terapeutska svojstva. Vrećica za masažu može sadržavati različit omjer biljaka, ovisno o tome koji je cilj masaže. Posebne su vrećice za masažu tijela, a posebne za masažu lica..

BuaBan

Masaža s uljem

Masaža s uljem stimulira osjetila te može pomoći u sprečavanju brojnih bolesti. Prilikom masaže uljima koriste se dugački pokreti i duboki pritisak, uz kuckanje i trljanje kako bi se postiglo opuštanje napetih mišića. Uljna masaža oslobađa napetost mišića. Ulja koja se koriste istodobno smiruju i čiste, osiguravajući pritom duboko opuštanje, te sveukupni osjećaj blagostanja. Uljna masaža je istovremeno opuštajuća i poticajna.

BuaBan

Masaža za parove

Masaža za parove je masaža za dvoje klijenata u dijeljenoj sobi. Tip masaže je izbor klijenata i može biti isti za oboje ili različit.

BuaBan

Masaža s 4 ruke

Masaža s 4 ruke je uljna masaža u istovremenoj izvedbi dvije terapeutkinje na istoj osobi. Pokreti terapeutkinja, sinkronizirani u snazi i mjestu pritiska, istovremeno na lijevoj i desnoj strani tijela, povećavaju učinke masaže. Nemogućnost istovremenog fokusiranja misli na dvije odvojene lokacije pritiska usmjerava pažnju na ukupno iskustvo masaže što čini 4-ručnu masažu jedinstveno ugodnom i opuštajućom.